Friday, September 9, 2016

अंगुरबाट बनेको नेपाली वाइन बजारमा

काठमाडौं-नेपाली उत्पानमा सतप्रतिशत अंगुरको जुसबाट बनेको शुद्ध वाइन बजारमा आएको छ । यूनिभर्सल वाइन इन्डष्ट्रिज प्रा.लि. को उत्पादनमा हार्भेष्ट मुन स्वीट रेड÷व्हाइट ४ लिटर (पारीवारीक जमघट एवं पार्टीका लागि उपयुक्त) र डिलाइट स्वीट रेड÷व्हाइट ७५० मि.लि. वाइन बजारमा आएको हो । खाद्य तथा पेय पदार्थको उत्पादनमा १५ वर्षको अनुभव प्राप्त व्यक्तिद्धारा विशेष प्राविधिकको प्रत्यक्ष निगरानीमा उत्पादीत वाइनमा अल्कोहलको मात्रा ११.५ प्रतिशत रहेको छ । दुई करोड रुपैयाँको लगानीमा काभ्रेपलाञ्चोकमा उद्योग स्थापना गरी अत्याधुनिक तथा पूर्णतया स्वचालीत मेसिनबाट वाइन उत्पादन हुने यूनिभर्सलका संचालन रविन जोशीले जानकारी दिए । नेपाली उत्पादनलाई गुणस्तरिय र सर्भशुलभ बनाउनका लागि आपफूहरुले वाइनलई थप अपग्रेट गर्दै लाने समेत उनले बताए । हाल काठमाण्डौ उपत्यकामा भिगोर इन्टरनेसनल प्रा.लि. ले यसको बिक्रि वितरण गर्दै आएको छ ।

No comments:

Post a Comment